^
Макдеонски (МК)English (UK)
 • 1 Мариово
  Селска архитектура во Мариово, с. Кален. 1996 година.
 • 2 Враќње од нива.
  Село Зубовце, Кумановско, 1998 година.
 • 3 Зурлаџии
  Пред црквата „Свети Јован“ во селото Црешево, Скопско.
 • 4 На Илинден
  Село Павлешенце, Овче Поле, 2002 година.
 • 5 Транспорт на дрва
  Село Калаузлија, Радовишко, 1996 година.

Македонско етнолошко друштво

Награди

Во 2010 година Македонското етнолошко друштво на двајца свои членови им додели заслужени награди, како и благодарница на една институција од дејноста на културата.

 • На проф. д-р Анета Светиева и беше доделена Награда за животно дело, за особениот придонес во развојот на етнологијата и создавањето на етнолошки кадри.
 • На доц. м-р Владимир Јаневски му беше доделена Награда за особен придонес во популаризацијата на етнологијата и етнолошкото културно наследство.
 • На Националната Установа Завод за заштита на спомениците и музеј од Битола и беше доделена Благодарница за придонесот во популаризацијата на етнолошкото културно наследство со реализацијата на изложбата "Традиционални костими 19-20 век" (автор: Наде Геневска-Брачиќ, виш кустос), во Барантен, Франција.

Наградите беа доделени при свеченото отворање на Симпозиумот во Штип.

Придружете ни се

 

 

 

XI Меѓународен фестивал на етнолошки документарни филмови "Кратово 2022" е поддржан од Амбасата на Израел во Загреб, Република Хрватска

 Emblem_of_Israel.svg.png          

XI International Festival of Ethnological Documentary Films "Kratovo 2022" is supported by the Embassy of Israel in Zagreb, Republic of Croatia